Op vrijdag 21 oktober heb ik de Jobsplash te Howest Kortrijk bijgewoond. Om 9u begon de ontvangst en de registratie, waarna de eerste plenaire sessie, gegeven door Charlotte Van Beirendonck van Quintessence, plaatsvond.

Charlotte vertelde ons over ontwikkeling; zowel persoonlijk als organisationeel. Ze gaf enkele tips & tricks en realiseerde een interessante, interactieve keynote.

Hierna gingen de inspiratiesessies door.

Website met portfolio – Veel vertellen maar weinig zeggen.

De eerste inspiratiesessie werd gegeven door twee dames en werd initieel verkocht als ‘website met portfolio’. Ik geloof dat iedereen aanwezig in deze sessie warm was om te leren hoe je een aantrekkelijke, overzichtelijke portfoliowebsite maakt. We waren allemaal verkeerd.

In de sessie moesten we elkaar meerdere keren voorstellen op verschillende manieren; het versturen van emoji’s om vervolgens van elkaar te raden wie welke emoji’s verstuurd had, het snel schrijven van een ‘about me’, het bekijken van een voorbeeld van een goede ‘about me’,…

Op het eind van de sessie werd aan iedereen individueel gevraagd waar je goed in bent. Toen het aan mij was vertelde ik bescheiden de skills die ik de laatste jaren verworven heb.

“Je zou beter in de politiek gaan. Daar praten ze ook heel veel maar zeggen ze heel weinig.”

‘‘Amai, ik zou hetzelfde kunnen zeggen over deze nutteloze sessie die jullie aan het geven zijn’’, dacht ik. Misschien kon ze beter haar best gedaan hebben om zowel een interessante en leervolle sessie voor te bereiden, als wat beter te luisteren wanneer ze een vraag stelt. Dan zou ze zichzelf niet zo belachelijk maken in de hogescholen waar ze deze sessies komt geven.

Waardegedreven solliciteren – Spelen met Lego

De tweede sessie die ik volgde ging omtrent het écht begrijpen van wat iemand vertelt bij het voorstellen van zichzelf. Het was een interactieve workshop waarin je verschillende rollen innam.

Ik heb niet het gevoel dat ik veel heb bijgeleerd hieruit, maar dat zal waarschijnlijk liggen aan het feit dat ik als student ondernemer niet snel van plan ben om ergens te solliciteren. De boodschap die de gastspreker oogde over te brengen vond ik wel interessant.

Opleidingspecifieke sessie – Alumni in discussie

Dit was ongetwijfeld de beste sessie die ik gevolgd heb tijdens de hele Jobsplash. Drie alumni van Netwerkeconomie vertelden in een panelgesprek hun avontuur na het afstuderen. Wat zijn de voor- en nadelen van zowel het entrepreneurship als het intrapreneurship.

Ik heb enorm veel geleerd uit dit panelgesprek.

Slot

Ik ben bij het netwerkevent niet lang gebleven door een drukke planning.

Het event heeft me teleurgesteld. Voor mij was dit tijdsverspilling. De opleidingspecifieke sessie was wél zeer interessant.